ÇOCUK MERKEZLİ OYUN TERAPİSİ EĞİTİMİ (KASIM 2022-ŞUBAT 2023)

Değerli Meslektaşlar,

Family Enhancement & Play Therapy Center işbirliğiyle yürütülen OYUN TERAPİSİ VE AİLE TERAPİSİNİ BÜTÜNLEŞTİREN  kapsamlı eğitim programının ilk aşaması Çocuk Merkezli Oyun Terapisi eğitimi KASIM ayında yeniden başlıyor.

Eğitimler, Association for Play Therapy’nin onayladığı ve ABD'nin oyun ve filial terapi konusunda en önemli kuruluşlarından olan Family Enhancement & Play Therapy Center’ın sertifikalı eğitmeni Uzm. Psikolojik Danışman Filiz Çetin tarafından İstanbul'da veriliyor. 2007 yılından itibaren eğitmenlik yapan Filiz Çetin'in yürüttüğü oyun terapisi eğitimleri, Dr. Rise Van Fleet'in geliştirdiği eğitim standartlarına göre uygulanıyor ve sertifikalandırılıyor.

 

Bugüne dek birçok şehirden katılan yüzlerce meslektaşımızla bir arada olduğumuz oyun terapisi eğitimlerinin en önemli özelliği güçlü teorik bilgi ile beraber takip edilen SÜPERVİZYON sürecidir. 

  •          Programa katılanların çocuklarla çalışırken ÇOCUK MERKEZLİ OYUN TERAPİSİ’nin nasıl uygulanacağını detaylı olarak öğrenmeleri ve ilerleyen süreçte FILIAL TERAPİ’yi öğrenip anne babalarla da çalışma yöntemlerini deneyimlemeleri beklenmektedir. Yoğun bir süpervizyon programıyla öğrendikleri becerileri pratik etmeleri ve "uygulayıcı" olmaları hedeflenmektedir.

 

SERTİFİKA: Çalışmanın sonunda katılımcılara verilecek sertifika belgesi ‘Association for Play Therapy’  tarafından tanınan Family Enhancement & Play Therapy Merkezi ile Filial /Oyun Terapisi eğitmeni Filiz Çetin'in ortak vereceği belgedir. 2 bölümden oluşan uygulamalı eğitim programının ilk bölümü olan Çocuk Merkezli Oyun Terapisi sertifika programının detaylarını ekte bulabilirsiniz. 

 

* Katılımcı sayısı 8-10 kişi  ile sınırlı olduğu için katılmak isteyenlerin taleplerini telefon ile bildirmelerini rica ederiz. 

* Programın aşamaları ve içeriği hakkında detaylı bilgiyi  "https://https://oyunterapileri.com/page/egitimler bağlantısında bulabilirsiniz.

* Çalışma ile ilgili videolara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=FdqKlimn-8I
https://vimeo.com/331678874
https://vimeo.com/331681144








ÇOCUK MERKEZLİ OYUN TERAPİSİ SERTİFİKA PROGRAMI 
 18 KASIM 2022– 31 OCAK 2023

  Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, terapötik ilişkinin iyileştirici gücünü vurgulayanduygusal, davranışsal ve gelişimsel güçlükler yaşayan 3-10 yaş arasındaki çocuklara uygulanan bir terapi modelidir. Sorun çözmenin yanı sıra önleyici ve koruyucu olarak da çocukların ruhsal dünyalarında etki gösterir. En sık kullanan oyun terapisi  modellerinden biri olan Çocuk Merkezli Oyun Terapisi ilk olarak Virginia Axline tarafından geliştirilmiş ve daha sonra  Dr. Bernard & Louise Guerney tarafından geliştirilen Filial Terapi modelinin temelini oluşturmuştur. Bu yaklaşımın çocukların sorunlarını azaltmada olumlu etkisi uzun dönemli araştırmalarla ortaya çıkmıştır.  

 Programın Amacı: Katılımcıların çocuk merkezli  oyun terapisinin prensiplerini, rasyonelini, becerilerini, oyun malzemelerini ve uygulamalarını öğrenmelerini ve deneyimlemelerini sağlamak.

 Çalışma 4 bölümden oluşmaktadır. 

 1.Çocuk Merkezli Oyun Terapisi  Yoğunlaştırılmış Eğitim Programı 

Teorik çalışma & Yüz yüze uygulama çalışmaları 

Tarih: 18-19-20 Kasım 2022 / 10:00-16:00 


2. Çocuk Merkezli Oyun Terapisi  Süpervizyon Çalışması
   

 Grup Süpervizyonu:

 Tarih: 22 Kasım 2022 – 31 Ocak 2023           

Çalışma Saatleri: Sabah  Grubu: 10:30-12:00  /  Akşam Grubu: 18:00-19.30

Eğitim Günü: Her hafta Salı (Online)

- Grupta (katılımcı sayısına göre) kişi başı 5 saat süpervizyon / En az 5 çocukla ve her biri ile en az 10 ar seans

3. İleri Seviyede Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi

 Teorik çalışma & Yüz yüze uygulama çalışmaları 

 Tarih:17-18 Aralık 2022

4. Çocuk Merkezli Oyun Terapisi  Sertifika Başvurusu

  •          Sertifika başvurusunun eğitimin ardından en geç 1 sene içinde yapılması gerekir.
  •          En az 5 çocukla ve her biri ile en az 10 seansın tamamlanması beklenmektedir. (Süpervizyon grubunda farklı nedenlerden dolayı vaka süreçlerini tamamlayamayan katılımcılar, eğitimden sonra bireysel süpervizyon alıp                tamamlayabilirler. Program gereğince, bireysel süpervizyon çalışmaları toplam eğitim ücretinin dışındadır.)  
  •          1 çocukla yapılan seansın 30 dakikalık çekimi
  •          Yazılı bir vaka sunumu (en fazla 8 sayfa)


Katılım ve kayıt şartları

Psikoloji  ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunları katılabilir. 

- Katılmak isteyenlerin diploma fotokopisini ve ekteki katılım formunu filizpsiko@gmail.com adresimize göndermeleri gerekir.

- Belgeler teslim edilip, kayıt ücretinin ilk taksiti yatırıldığında kaydınız kesin tamamlanmış olur.

- Kayıt detayları ile ilgili bilgi için asistanımız Serpil Özdamar’ı arayabilirsiniz.

ÇMOT Sertifika Programının Ücreti: EFT / Havale ve Nakit Ödeme: 20650 TL.
Ön kayıt: Haziran - 2650 TL. (Kalanı 3600 TL x 5 taksit olarak, en geç 10 Temmuz, 10 Ağustos ve 10 Eylül, 10 Ekim ve 10 Kasım'da ödenebilir).
Sertifika Başvuru Ücreti : 150 $ 

Haziran ayından sonra kayıt yaptıranların, kayıt yaptırdıkları tarihe dek ödenmesi gereken taksitlerin tümünü ödemeleri gerekmektedir. Ödemeler eğitim başladığında bitmiş olmak zorundadır. 
İptal durumunda: Eğitimden 20 gün öncesine kadar yapılan iptallerde ücretin %50 si iade edilir.
Bu tarihten sonra yapılan iptallerde para iadesi yapılmamaktadır.