ÇOCUK MERKEZLİ OYUN TERAPİSİ EĞİTİMİ (2022)-1. GRUP

FAMILY ENCHANCEMENT AND PLAY THERAPY CENTER & FİLİZ ÇETİN ÇOCUK MERKEZLİ OYUN TERAPİSİ / FİLİAL TERAPİ ATÖLYELERİ ORTAK ÇALIŞMASI

 
 

 
  
ÇOCUK MERKEZLİ OYUN TERAPİSİ SERTİFİKA PROGRAMI

Çocuk Merkezli Oyun Terapisi,
terapötik ilişkininiyileştirici gücünü vurgulayanduygusal, davranışsal veya gelişimsel güçlükler yaşayan 3-10 yaş arasındaki çocuklara uygulanan bir terapi modelidir. Sorun çözmenin yanı sıra önleyici ve koruyucu olarak da çocukların ruhsal dünyalarında etki gösterir. En sık kullanan oyun terapisi  modellerinden biri olan Çocuk Merkezli Oyun Terapisi ilk olarak Virginia Axline tarafından geliştirilmiş ve daha sonra  Louise Guerney tarafından geliştirilen Filial Terapi modelinin temelini oluşturmuştur. Bu yaklaşımın çocukların sorunlarını azaltmada olumlu etkisi uzun dönemli araştırmalarla ortaya çıkmıştır.  
 

Programın Amacı: Katılımcıların çocuk merkezli  oyun terapisinin prensiplerini, rasyonelini, becerilerini, oyun malzemelerini ve uygulamalarını öğrenmelerini ve deneyimlemelerini sağlamak.

Dört ay süren çalışma 4 bölümden oluşmaktadır. Uygulama çalışmalarında tüm grup ikiye ayrılır ve her grup kendi gününde bir araya gelecektir. Gruplar kayıt sırasına göre belirlenir.

1.Çocuk Merkezli Oyun Terapisi  Yoğunlaştırılmış Eğitim Programı 

Tarih:

  • 8 Ocak: Online teorik çalışma / Tüm grup / 10:00-14:00 
  • 9 Ocak: Online teorik çalışma / Tüm grup/ 10:00-14:00 
  • 15 Ocak: Yüz yüze uygulama çalışmaları / 1. Grup: 10:00-17:00/18:00
  • 16 Ocak Yüz yüze uygulama çalışmaları /2. Grup:10:00-17:00/18:00

2. Çocuk Merkezli Oyun Terapisi  Süpervizyon Çalışması   

Grup Süpervizyonu:

Tarih: 9 Şubat 2022 – 27 Nisan 2022           

Çalışma Saatleri: Sabah  Grubu: 10:30-12:00  /  Akşam Grubu: 18:00-19:30

Eğitim Günü: Her hafta Çarşamba (Online)

- Grupta (katılımcı sayısına göre) kişi başı 5 saat süpervizyon / En az 5 çocukla ve her biri ile en az 10 ar seans

3. İleri Seviyede Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi

Tarih:

  • 11 Mart 2022: Online Çalışma / Tüm grup / 17:00-21:00 
  • 12 Mart 2022: Yüz yüze uygulama çalışmaları / 1. Grup: 10:00-17:00/18:00
  • 13 Mart 2022: Yüz yüze uygulama çalışmaları / 2. Grup:10:00-17:00/18:00

4. Çocuk Merkezli Oyun Terapisi  Sertifika Başvurusu

  • Sertifika başvurusunun eğitimin ardından en geç 1 sene içinde yapılması gerekir.
  • En az 5 çocukla ve her biri ile en az 10 seansın tamamlanması beklenmektedir. (Süpervizyon grubunda farklı nedenlerden dolayı vaka süreçlerini tamamlayamayan katılımcılar, eğitimden sonra bireysel süpervizyon alıp tamamlayabilirler. Program gereğince, bireysel süpervizyon çalışmaları toplam eğitim ücretinin dışındadır.)  
  • 1 çocukla yapılan seansın 30 dakikalık çekimi
  • Yazılı bir vaka sunumu (en fazla 8 sayfa)

Çalışma yöntemi

Powerpoint sunum, video örnekleri, rol canlandırmalar, el kitapçığı, makaleler

Sertifika belgesi: Family Enhancement And Play Therapy Center (www.play-therapy.comtarafindan onaylanmıştır.

EĞİTMEN: 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programını tamamladıktan sonra, 1999 yılında aynı üniversite ve bölümde “Çocuklarda Sosyal Beceriler” konusu üzerine hazırladığı tez ile uzmanlık derecesini aldı. 2000 yılından itibaren duygusal ve davranışsal sorunları olan çocuklar ve aileleri ile çalışmaktadır. Ayrıca 0-6 yaş dönemi çocukların psikolojik gelişim takibini yapmaktadır. Çocuk ve ailelerle yaptığı çalışmalarda başlıca oyun terapisi, filial terapi, EMDR ve kinestetik hikaye anlatma ve aile danışmanlığı yöntemlerini kullanmaktadır.

Araştırmadan Uygulamaya Çocuklarda Sosyal Beceriler ve Grup Eğitimi” kitabının yazarlarındandır. 2003 yılında bu çalışması YÖRET Vakfı tarafından ödüllendirildi. Diğer yayınları arasında oyun terapisti ve filial terapist Dr. Rise VanFleet’in “A Parent’s Handbook of Filial Therapy” adlı kitabının Türkçe çevirisi “Anne Babalar için Filial Oyun Terapisi El Kitabı” bulunmaktadır. "Çocuk Merkezli Oyun Terapisi" ve Filial Terapi kitaplarının  önsözlerini yazarak Türkçe çevirisinin hazırlanmasında destek vermiştir. Rise Van Fleet ile birlikte Terapötik Oyun ve Oyun Terapisi Uluslararası El Kitabı (Routledge International Handbook of Play, Therapeutic Play and Play Therapy, 2021) kitabında yaptığı Filial Terapi çalışmalarını ve yürüttüğü eğitim programını anlatan bir bölüm yazmıştır.

 Londra’da York Universitesi’nin yönlendirilmemiş oyun terapisi, Dr. Rise VanFleet’in yoğunlaştırılmış filial terapi ve Chicago Theraplay Ensititüsü’ nün theraplay eğitimlerini almıştır. İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir’de “Çocuk Merkezli Oyun Terapisi” eğitimlerini vermiş ve uygulama çalışmalarını yürütmüştür. 2009 senesinde İrlanda’da Dr. Rise VanFleet ile yürüttüğü filial terapi eğitim gruplarının sonunda “Filial Terapi Eğitmeni” sertifikasını alarak Türkiye'deki ilk Filial Terapi eğitmeni ve süpervizörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

2011 yılında ABD’nin oyun terapisi konusunda uzmanlaşmış en önemli kuruluşlarından olan Family Enhancement & Play Therapy tarafından filial terapi alanında yaptığı çalışmalardan dolayı ödül almıştır ve ortaklaşa Uluslararası Filial  Terapi  Eğitimi Sertifika Programını İstanbul'da yürütmektedir. Halen çocuklarla çalışan uzmanlara oyun terapisi, filial terapi eğitimleri ve süpervizyon vermektedir. 

Dr. Janet Courtney'in geliştirdiği Gelişimsel Oyun & Bağlanma Terapileri ve İlk Oyun® Terapi eğitimlerini tamamlamıştır. Bu çalışmaların sonunda sertifikalı İlkOyun®Terapisi- Kinestetik Hikaye Anlatma® Uygulayıcısı olarak erken çocukluk dönemine ait ilişki, bağlanma ve duygusal alandaki sorunlarla çalışmaktadır. Bu yöntemi kullanarak çocuklar için yazdığı Anya Yayınlarından çıkan 'Meraklı Dandella'nın Şarkısı' isimli bir hikaye kitabı vardır.

2018 - 2020 yılları arasında Hollanda'da beden psikoterapisti Marianne Bentzen tarafından verilen 'Beden ve zihin ilişkisi ve "Nöroafektif Kişilik Gelişimi" sertifika programını tamamlayarak çalışmalarını, ilişkisel nörobilim üzerinde yoğunlaştırmaktadır. Oyun Terapisi Derneği (Association for Play Therapy) üyesidir. 

Dr. Rise Van Fleet:

"It is with great pleasure that I endorse this superb program in Child-Centered Play Therapy and Filial Therapy.

I am well-acquainted with the instructor, Filiz Cetin, and she is a compassionate, experienced therapist and instructor who understands CCPT and FT extremely well.

She and this program have my full support and endorsement. These training and certification programs represent the very highest quality possible, and they will help professionals provide excellent services to families using research-supported methods that are practical and shown to build strong families in many countries. The programs are operating under the auspices of the Family Enhancement & Play Therapy Center"


Risë VanFleet, PhD, RPT-S
Author, Child-Centered Play Therapy and Filial Therapy: Strengthening Parent-Child Relationships Through Play,

Licensed Psychologist, Child and Family specialty
RegisteredPlay Therapist-Supervisor
Founder/President of the Family Enhancement & Play Therapy Center (www.play-therapy.com)
Founder, Int.. Collaborative on Play Therapy
Past President/Board Chair, The APT.

Dr. Rise VanFleet, eğitmen Filiz Çetin'in bu programı uygulamakla ilgili yetkili olduğunu ve programının Family Enhancement and Play Therapy Center tarafından onaylandığını belirtmektedir. 


Katılım ve kayıt şartları

- Psikoloji  ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunları katılabilir. 

- Katılmak isteyenlerin diploma fotokopisini ve mailinize göndereceğimiz katılım formunu filizpsiko@gmail.com adresimize göndermeleri gerekir.

- Yüz yüze çalışmalarda güvenliğimiz için maske zorunludur ve aşı olma belgesi (e nabız belgesi) ile katılım gerekmektedir.

- Belgeler teslim edilip, kayıt ücretinin ilk taksiti yatırıldığında kaydınız kesin tamamlanmış olur.

- Kayıt detayları ile ilgili bilgi için asistanımız Serpil Özdamar’ı arayabilirsiniz.

Tel: 0552 3573739 / 0216 3373739

http://oyunterapileri.com                                       

http://www.filizcetin.com