ÇOCUK MERKEZLİ OYUN TERAPİSİ EĞİTİMİ (2019-2020)

 

 

Değerli Meslektaşlar,

Family Enchancement & Play Therapy Center işbirliğiyle yürütülen OYUN TERAPİSİ VE AİLE TERAPİSİNİ BÜTÜNLEŞTİREN  kapsamlı eğitim programının ilk aşaması EKİM ayında yeniden başlıyor.

Eğitimler, Association for Play Therapy’nin onayladığı ve ABD'nin oyun ve filial terapi konusunda en önemli kuruluşlarından olan Family Enhancement & Play Therapy Center’ın  sertifikalı eğitmeni Uzm. Psikolojik Danışman Filiz Çetin tarafından İstanbul'da veriliyor. 20 senelik mesleki deneyimi olan ve 2007 yılından itibaren eğitmenlik yapan Filiz Çetin'in yürüttüğü oyun terapisi eğitimleri, Dr. Rise Van Fleet'in geliştirdiği eğitim standartlarına göre uygulanıyor ve sertifikalandırılıyor.

 Bugüne dek İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'dan katılan toplam 520 meslektaşımızla bir arada olduğumuz oyun terapisi eğitimlerinin en önemli özelliği güçlü teorik bilgi ile beraber takip edilen süpervizyon sürecidir. 

  •          Programa katılanların çocuklarla çalışırken ÇOCUK MERKEZLİ OYUN TERAPİSİ’nin nasıl uygulanacağını detaylı olarak öğrenmeleri ve ilerleyen süreçte FILIAL TERAPİ’yi öğrenip anne babalarla da çalışma yöntemlerini deneyimlemeleri beklenmektedir. Yoğun bir süpervizyon programıyla öğrendikleri becerileri pratik etmeleri ve "uygulayıcı" olmaları hedeflenmektedir.

 
SERTİFİKA: Çalışmanın sonunda katılımcılara verilecek sertifika belgesi ‘Association for Play Therapy’  tarafından tanınan Family Enhancement & Play Therapy Merkezi ile Filial /Oyun Terapisi eğitmeni Filiz Çetin'in ortak vereceği belgedir. 2 bölümden oluşan uygulamalı eğitim programının ilk bölümü olan Çocuk Merkezli Oyun Terapisi sertifika programının detaylarını  ekte bulabilirsiniz. 2. Aşama olan Filial Terapi Eğitim Programına katılmak için öncelikle Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimlerinin tamamlanması gerekmektedir.

 

* Katılımcı sayısı 8-10 kişi  ile sınırlı olduğu için katılmak isteyenlerin taleplerini telefon ile bildirmelerini rica ederiz. 

* Şehir dışından katılmak isteyenlerle ana eğitimlerin dışındaki süpervizyon saatleri karşılıklı konuşularak belirlenecektir.

* Programın aşamaları ve içeriği hakkında detaylı bilgiyi ekteki dosyalarımızda ve "http://oyunterapileri.com/page/egitimler" web sitemizde bulabilirsiniz.

* Çalışma ile ilgili videolara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=FdqKlimn-8I
https://vimeo.com/331678874
https://vimeo.com/331681144

 

FAMILY ENCHANCEMENT AND PLAY THERAPY CENTER & FİLİZ ÇETİN OYUN TERAPİSİ / FİLİAL TERAPİ ATÖLYELERİ ORTAK ÇALIŞMASI

"ÇOCUK MERKEZLİ OYUN TERAPİSİ SERTİFİKA PROGRAMI" 




EKİM 2019 - ŞUBAT 2020

ÇOCUK MERKEZLİ OYUN TERAPİSİ NEDİR?

Çocuk Merkezli Oyun Terapisi ve Filial Terapi sertifika programı aile terapisi ve oyun terapisi  yaklaşımlarının bütünleştiği kapsamlı bir eğitim programıdır. 3-12 yaş arasındaki çocuklara uygulanan bu model hem normal gelişim gösteren, hem de duygusal, davranışsal veya gelişimsel güçlükleri olan ve aile içi sıkıntılar yaşayan çocuklar için kullanılır. En sık kullanan oyun terapisi  modellerinden biri olan Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Virgina Axline tarafından geliştirilmiştir. Bu yaklaşımın çocukların sorunlarını azaltmada olumlu etkisi uzun dönemli araştırmalarla ortaya çıkmıştır.  

 

1. MODÜL: ÇOCUK MERKEZLİ OYUN TERAPİSİ SERTİFİKA PROGRAMI

Programın Amacı: Katılımcıların çocuk merkezli  oyun terapisinin prensiplerini, rasyonelini, becerilerini, oyun malzemelerini ve uygulamalarını öğrenmelerini ve deneyimlemelerini sağlamak.

 Dört ay süren çalışma 4 bölümden oluşmaktadır:

 

1.Çocuk Merkezli Oyun Terapisi  Yoğunlaştırılmış Eğitim Programı 

Tarih: 18-19-20 Ekim 2019 

Eğitim Süresi: 3 gün, 10:00-15:00/16:00


2. Çocuk Merkezli Oyun Terapisi  Süpervizyon Çalışması   

Grup Süpervizyonu:

Tarih: 23 Ekim 2019 - 22 Ocak 2020             

Çalışma Saatleri: Sabah  Grubu: 10:30-12:30  /     Akşam Grubu: 18:00-20:00

Eğitim Günü: Her hafta Çarşamba

- Grupta (katılımcı sayısına göre) kişi başı 5 saat süpervizyon / En az 5 çocukla ve her biri ile en az 10 ar seans

3. İleri Seviyede Çocuk Merkezli Oyun Terapisi   Eğitimi

 Tarih: 22 ve 24 Kasım 2019

Eğitim Süresi: 2 gün, 10:00-15:00/16:00

4. Çocuk Merkezli Oyun Terapisi  Sertifika Başvurusu

  •          Sertifika başvurusunun eğitimin ardından en geç 6 ay içinde yapılması gerekir.
  •          En az 5 çocukla ve her biri ile en az 10 seansın tamamlanması beklenmektedir. (Süpervizyon grubunda farklı nedenlerden dolayı vaka süreçlerini tamamlayamayan katılımcılar, eğitimden sonra bireysel süpervizyon alıp tamamlayabilirler. Program gereğince, bireysel süpervizyon çalışmaları toplam eğitim ücretinin dışındadır.)  
  •          1 çocukla yapılan seansın 30 dakikalık çekimi
  •          Yazılı bir vaka sunumu (en fazla 8 sayfa)

Çalışma yöntemi

Powerpoint sunum, video örnekleri, rol canlandırmalar, el kitapçığı, makaleler

Katılım ve kayıt şartları

- Psikoloji  ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunları katılabilir. 

- Katılmak isteyenlerin diploma fotokopisini ve ekteki katılım formunu filizpsiko@gmail.com adresimize göndermeleri gerekir.

- Belgeler teslim edilip, kayıt ücreti yatırıldığında kaydınız kesin tamamlanmış olur.

Sertifika belgesi: Family Enhancement And Play Therapy Center (www.play-therapy.comtarafindan onaylanmıştır. Bu merkezin verdiği eğitimler Association for Play Therapy tarafından kabul edilir.

 Programın Ücreti: EFT / Havale ve Nakit Ödeme: 6500 TL.+ KDV (%18) = 7670 TL.

Sertifika Başvuru Ücreti : 150 $ 

Ön kayıt: Temmuz ayı- 1670 TL. (Kalanı en geç 15 Ağustos, 16 Eylül ve 15 Ekim'de 3 taksitte ödenebilir.)

Temmuz ayından sonra kayıt yaptıranların, kayıt yaptırdıkları tarihe dek ödenmesi gereken taksitlerin tümünü ödemeleri gerekmektedir. Ödemeler 18 Ekim 2019'da eğitim başladığında bitmiş olmak zorundadır.

İptal durumunda: Eğitimden 20 gün öncesine kadar yapılan iptallerde ücretin %50 si iade edilir. Bu tarihten sonra yapılan iptallerde para iadesi yapılmamaktadır.

EĞİTMEN: 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programını tamamladıktan sonra, 1999 yılında aynı üniversite ve bölümde “Çocuklarda Sosyal Beceriler” konusu üzerine hazırladığı tez ile uzmanlık derecesini aldı. 2000 yılından itibaren duygusal ve davranışsal sorunları olan çocuklar ve aileleri ile çalışmaktadır. Ayrıca 0-6 yaş dönemi çocukların psikolojik gelişim takibini yapmaktadır. Çocuk ve ailelerle yaptığı çalışmalarda başlıca oyun terapisi, filial terapi, EMDR ve kinestetik hikaye anlatma ve aile danışmanlığı yöntemlerini kullanmaktadır.

Araştırmadan Uygulamaya Çocuklarda Sosyal Beceriler ve Grup Eğitimi” kitabının yazarlarındandır. 2003 yılında bu çalışması YÖRET Vakfı tarafından ödüllendirildi. Diğer yayınları arasında oyun terapisti ve filial terapist Dr. Rise VanFleet’in “A Parent’s Handbook of Filial Therapy” adlı kitabının Türkçe çevirisi “Anne Babalar için Filial Oyun Terapisi El Kitabı” bulunmaktadır.

 Londra’da York Universitesi’nin yönlendirilmemiş oyun terapisi, Dr. Rise VanFleet’in yoğunlaştırılmış filial terapi ve Chicago Theraplay Ensititüsü’ nün theraplay eğitimlerini almıştır. İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir’de “Çocuk Merkezli Oyun Terapisi” eğitimlerini vermiş ve uygulama çalışmalarını yürütmüştür. 2009 senesinde İrlanda’da Dr. Rise VanFleet ile yürüttüğü filial terapi eğitim gruplarının sonunda “Filial Terapi Eğitmeni” sertifikasını alarak çalışmalarına devam etmektedir. 2011 yılında ABD’nin oyun terapisi konusunda uzmanlaşmış en önemli kuruluşlarından olan Family Enhancement & Play Therapy tarafından filial terapi alanında yaptığı çalışmalardan dolayı ödül almıştır. Halen çocuklarla çalışan uzmanlara oyun terapisi, filial terapi eğitimleri ve süpervizyon vermektedir. 

Dr. Janet Courtney'in geliştirdiği Gelişimsel Oyun & Bağlanma Terapileri ve İlk Oyun® Terapi eğitimlerini tamamlamıştır. Bu çalışmaların sonunda sertifikalı İlkOyun®Terapisi- Kinestetik Hikaye Anlatma® Uygulayıcısı olarak erken çocukluk dönemine ait ilişki, bağlanma ve duygusal alandaki sorunlarla çalışmaktadır.

2018 yılından beden zihin ilişkisi ve nöroafektif kişilik gelişimi sertifika programına devam etmektedir. 

Oyun Terapisi Derneği (Association for Play Therapy) üyesidir.

 
Dr. Rise Van Fleet:

"It is with great pleasure that I endorse this superb program in Child-Centered Play Therapy and Filial Therapy.

I am well-acquainted with the instructor, Filiz Cetin, and she is a compassionate, experienced therapist and instructor who understands CCPT and FT extremely well.

She and this program have my full support and endorsement. These training and certification programs represent the very highest quality possible, and they will help professionals provide excellent services to families using research-supported methods that are practical and shown to build strong families in many countries. The programs are operating under the auspices of the Family Enhancement & Play Therapy Center"


Risë VanFleet, PhD, RPT-S
Author, Child-Centered Play Therapy and Filial Therapy: Strengthening Parent-Child Relationships Through Play,

Licensed Psychologist, Child and Family specialty
RegisteredPlay Therapist-Supervisor
Founder/President of the Family Enhancement & Play Therapy Center (www.play-therapy.com)
Founder, Int.. Collaborative on Play Therapy
Past President/Board Chair, The APT.

Dr. Rise VanFleet, eğitmen Filiz Çetin'in bu programı uygulamakla ilgili yetkili olduğunu ve programının Family Enhancement and Play Therapy Center tarafından onaylandığını belirtmektedir. 

 

Danışma:

Programla ilgili bir konu için Filiz Çetin'i, kayıtla ilgili ise Serpil Tevlekoğlu'nu  arayabilirsiniz

Tel: 0552 3573739 / 0216 3373739

http://oyunterapileri.com                                       

http://www.filizcetin.com

e-mail:filizpsiko@gmail.com